Apetta kokousporukalle


Jälleen kävi kutsu kokiksi Smoton kokoukseen. Mukavahan tuonne on mennä rentoon ja tuttuun porukkaan. Paikkana toimi jälleen Villa Hepolahti Laitikkkalassa. Niin alkoi menun suunnittelu ja tällä kertaa iltapalaksi perjantaille bruchettoja kinkulla, kebabilla ja salamilla. Lauantaille lounaaksi jauhelihakeittoa ja illalliseksi karjalanpaistia kera bataatti- ja perunamuusin. Lisukkeiksi ihan normaali salaatti tarvittavine emmeineen ja jo viime kerralla hitiksi noussut kukkakaalista, parsakaalista, karpaloista ja majoneesista tehty salaatti.





Bruchetathan on helppoja, vähän kuin pitsa mutta pohjana vain leipä. Kokonainen leipä pituussuunnassa kolmeen osaan tai noin 1-1.5 cm paksuisiin siivuihin. Hieman voita pintaan ja nyt tein ketsupista, tomaatista, provencen yrteistä, suolasta ja pippurista kastikkeen leiville. Kastike leivälle, juustoraastetta päälle ja haluamasi täyte. Vielä osaan leivistä aurajuustoa ja kaikki uuniin 200 astetta ja kunnes ottavat väriä ja juusto on sulanut. Loppusilauksena vielä rucolaa päälle.





Lauantain lounaalla oli jauhelihakeitto, josta nyt ei varmasti tarvitse ohjetta tähän vääntään. Hyvää ja ravitsevaa tavaraa! Hyvin tuntui uppoavan kun melkein 10 l kattilallinen teki kauppansa!


Ilallista saikin alkaa valmistamaan heti lounaan päätyttyä että lihat ehtisivät tarpeeksi hautumaan. Paistelin 3.5 kg lihoja paistinpannulla ja kuorin joukkoon sipulia, palsternakkaa ja porkkanaa. Mausteeksi 5-6 laakerin lehteä, suolaa ja pippureita. Vettä lorautin pannulle pari desiä ja kiehautin sen lihoista jääneen "karstan" joukossa että sai maut pataan. Tuohon vielä vajaa tölkillinen olutta ja koko komeus uuniin, ensin tunti 200 astetta ja sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja siellä pata saikin hautua reippaan 4 tuntia. Niin tuo "kaali"salaattihan on äärettömän herkullinen ja todella yksinkertainen! Raakaa kukka- ja parsakaalia pieniksi paloiksi, joukkoon kuivattuja karpaloita hyväksi katsomasi määrä ja sotke majoneesia joukkoon. Majoneesin määrää voit säädellä haluamasi mukaan, itse laitan sitä niin etteivät ainekset "ui" siinä ja mausteeksi vähän suolaa ja pippuria. Koko komeus jääkaappiin muutamaksi tunniksi maustumaan ja muuta se ei tarvitse.





Lisukkeeksi tuolle tosiaan perunamuusi sekä bataattimuusi ja perinteiset salaatit. Näytti maistuvan tämäkin ja muutamista huokailuista päätellen oikein hyvinkin! Hikinen ja toimelias viikonloppu tosiaan, ei tuossa paljoa levätä ehdi mutta hauskaa tää on! ja paras kiitos on juurikin nuo tyytyväiset ruokailijat!
 

Kommentit

Suositut tekstit